toxina botulinica
toxina botulinica

ÎNȚEPĂTURI MICI, BENEFICII MARI

Ridurile dinamice ale feței sunt acele riduri care sunt cauzate de activitatea mușchilor de sub piele. Sunt acele riduri care apar pe frunte când ne încruntăm sau în jurul ochilor când râdem. În timp aceste riduri pot deveni permanente. Înainte de a deveni permanente aceste riduri pot fi corectate rapid prin injectarea unei substante care blocheaza transmisia impulsului nervos catre muschi, o intervenție rapidă pentru care nu trebuie să lipsiți de la locul de muncă sau să planificați o perioada specială de recuperare.\

CE ESTE TOXINA BOTULINICA?

Toxina botulinica este o substanta care blochează transmiterea semnalului nervos către mușchi. Produce așadar o paralizie temporară și controlată în anumite zone în care acest efect este dorit.

ÎN CE CONSTĂ TRATAMENTUL CU TOXINA BOTULINICĂ?

Tratamentul cu toxina botulinică se face prin injectarea cu ajutorul unui ac foarte subțire a unei cantități precise în locuri bine determinate pentru a bloca activitatea musculară a anumitor mușchi de sub piele care produc o expresie facială nedorită. Tratamentul cu toxina botulinică nu necesită anestezie și nici inactivitate ulterioară pentru recuperare.

Zonele tratate nu trebuie să fie masate. În schimb este recomandabil să folosiți mușchii tratați. După injectare trebuie menținută poziția ridicată a corpului timp de 6 ore.

Efectul toxinei botulinice nu se vede imediat; apare după 1-3 zile, este maxim la aproximativ 10 zile și durează în medie 6 luni. Sunt necesare așadar injecții repetate pentru menținerea efectului.

CINE POATE BENEFICIA DE TRATAMENTUL CU TOXINA BOTULINICA?

Pot beneficia de tratamentul cu toxină botulinică persoanele fără probleme importante de sănătate, care au riduri neplăcute cauzate de funcționarea în exces a anumitor mușchi. Intervenția este solicitată frecvent pentru ridurile de la nivelul frunții sau din jurul ochilor. Nu pot face tratament cu toxina botulinica persoanele care iau anumite medicamente sau au anumite boli neurologice; nu este recomandabil tratamentul persoanelor gravide sau care alăptează.

RECOMANDAREA MEA

„Recomand intervențiile de rejuvenare cu toxină botulinică persoanelor care sunt deranjate de prezența sau aspectul unor riduri de expresie la nivelul frunții sau În jurul ochilor.”

 

Dr. Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastică

contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.