mastopexie
mastopexie

CE ÎNSEAMNĂ OPERAȚIA DE MASTOPEXIE SAU RIDICARE A SÂNILOR?

Operația de mastopexie sau suspensie mamară este o operație frecvența de chirurgie estetică. Urmărește corectarea aspectului lăsat al sânilor, prin remodelarea estetică și repoziționarea acestora, într-o poziție normală, superioară.

CUM SE REALIZEAZĂ O PROCEDURA DE MASTOPEXIE?

Operaţia de mastopexie se face cu anestezie generală. Înaintea operației este necesară desenarea zonei operate. Se stabilesc noul nivel unde se vor situa areolele (regiunile sânilor cu o pigmentare accentuată) precum și tipul inciziilor.

În cazul în care sânii au un volum redus, operația de mastopexie se poate face în același timp cu cea de augmentare.

În funcție de mărimea și forma sânilor, mărimea și poziția areolelor, calitățile pielii și de cât de mult trebuie ridicați sânii prin operație, inciziile pot fi:

  • în jurul areolelor
  • în jurul areolelor în partea de sus și prelungite în jos până la nivelul șanțului de sub sâni; în acest caz cicatricile vor fi în jurul areolelor în partea superioară și inferior de acestea până în șanțul de sub sâni, având o formă de acadea
  • sub o formă care va produce după operație o cicatrice în jurul areolei și sub aceasta, ca litera „T” inversată, până la șanțul de sub sâni și în șanțul de sub sâni.

Remodelarea sânilor urmărește obținerea unui aspect armonios și simetric.

După operație, sânii trebuie susținuți de o bustieră timp de 6 săptămâni.

Cicatricile se vor află în pozitile descrise mai sus și vor fi permanente; în majoritatea cazurilor, însă, cu o îngrijire corespunzătoare, aspectul lor poate fi ameliorat considerabil în câteva luni.

CINE POATE BENEFICIA DE INTERVENȚIA DE MASTOPEXIE SAU RIDICARE A SÂNILOR?

Pot beneficia de această operație persoanele:

  • cu o stare bună de sănătate
  • nefumătoare sau sau care au renunțat la fumat de cel puțin 8 săptămâni
  • deranjate de aspectul lăsat al sânilor, de pierderea volumului și formei acestora, de prezența unui surplus de piele sau a unor areole mărite.

CE RISCURI ARE ACEASTĂ OPERAȚIE?

Această intervenție chirurgicală nu este lipsită de riscuri, însă o selecție atentă a pacientelor, o tehnică potrivită și o bună îngrijire după operație face că aceste riscuri să fie mici.

 

Complicațiile posibile după reducția mamară sunt: sângerarea, acumularea unor lichide, infecția, vindecarea întârziată, formarea unor cicatrici anormale, modificarea sensibilității, apariția unor neregularități ale conturului și formei sânilor, asimetria sânilor, pierderea unor zone de piele sau grăsime, foarte rar pierderea complexelor areolo-mamelonare, care pot fi reconstruite ulterior, posibilitatea de a fi necesare operații ulterioare corectoare, complicațiile anesteziei, apariția unor cheaguri de sânge și embolismul pulmonar.

 

CÂTEVA CUVINTE DESPRE MINE

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit.

 

Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.

 
Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastică
 
contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.