WhatsApp/SMS/Tel. +40726527510
reductie-mamara-landscape
reductie-mamara-mobile
VREAU SĂ MĂ PROGRAMEZ

Reducția mamară – când este recomandată și de ce?

Reducția mamară este una dintre cele mai comune proceduri chirurgicale estetice. O pacientă este considerată un candidat bun pentru această operație atunci când mărimea sau greutatea sânilor este foarte mare și provoacă un disconfort important, precum durerile mari de spate sau împiedicarea anumitor activități ale vieții de zi cu zi.

Ce înseamnă o reducție mamară?

Cum se realizează o procedură de reducție mamară?

Înaintea operației este necesară desenarea zonei operate. Se stabilesc tipurile inciziilor și noul nivel unde se vor situa areolele.

Uneori repoziționarea areolei nu se poate face prin menținerea continuității acesteia cu restul țesuturilor ci prin separare completă și reaplicare în poziția normală.

Îndepărtarea excesului de țesuturi se face urmărind obținerea unui aspect armonios, simetric al sânilor.
După îndepărtarea volumului potrivit din fiecare sân, cusăturile vor încheia procesul de remodelare.

Cicatricile se vor afla în pozițiile descrise mai sus și vor fi permanente. Cu o îngrijire corespunzătoare, aspectul lor poate fi ameliorat considerabil în câteva luni.

Când este recomandată reducția mamară și în ce condiții?

Vârsta NU constituie un criteriu eliminatoriu pentru această intervenție.

Cum trebuie să te pregătești înainte de o reducție mamară?

Condițiile ideale pentru realizarea operației includ în primul rând o stare bună de sănătate. Recuperarea trebuie să fie planificată din timp, deoarece după operație, pacienta nu va putea conduce și nu va putea desfășura anumite activități casnice.

Reducția mamară se face cu anestezie generală; vor fi necesare investigații medicale și un consult făcut de medicul anestezist.
După operație, sânii sunt susținuți de o bustieră care trebuie purtată timp de 6 săptămâni. De regulă, pacienta va avea două tuburi de dren după intervenție, pentru a drena sânge și fluide; acestea vor fi îndepărtate în primele zile. Durerea resimțită în zona intervenției este normală în primele zile. Vânătăile și aspectul umflat pot rămâne timp de câteva săptămâni după operație. Se recomandă reducerea efortului sau evitarea ridicării de greutăți.

Operația de reducție aduce odată cu îmbunătățirea aspectului estetic și o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. Postura și durerile de spate se vor ameliora, iar imaginea de sine va fi mult mai bună. De regulă, activitățile uzuale vor putea fi reluate fără dificultate la câteva zile după intervenție.

Câteva cuvinte despre mine

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit. Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.
VREAU SĂ MĂ PROGRAMEZ

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!​

  Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.

  Clinicile cu care colaborez

  Medicover Victoria

  Strada Grigore Alexandrescu 16-20, București 010626

  Royal Hospital

  Splaiul Unirii 313A, București 030138

  Spitalul Medicover

  Strada Pechea 8, București 013982

  makeup