reductie sani
reductie sani

REDUCȚIA MAMARĂ – CÂND ESTE RECOMANDATĂ ȘI DE CE?

Reducția mamară este una dintre cele mai comune proceduri chirurgicale estetice. O pacientă este considerată un candidat bun pentru această operație atunci când mărimea sau greutatea sânilor este foarte mare și provoacă un disconfort important, precum durerile mari de spate sau împiedicarea anumitor activități ale vieții de zi cu zi.

 

CE ÎNSEAMNĂ O REDUCȚIE MAMARĂ?

  • Operația de reducție mamară presupune înlăturarea excesului de grăsime, glandă mamară și piele în vederea obținerii unor mărimi, forme și poziții potrivite a sânilor. Intervenția chirurgicală are ca obiective:
reductie sani

CUM SE REALIZEAZĂ O PROCEDURĂ DE REDUCȚIE MAMARĂ?

Înaintea operației este necesară desenarea zonei operate. Se stabilesc tipurile inciziilor și noul nivel unde se vor situa areolele.

În funcție de calitățile țesuturilor și de cât de mare este volumul care trebuie îndepărtat, inciziile pot fi:

  • în jurul areolelor
  • în jurul areolelor în partea de sus și prelungite în jos pana la nivelul șanțului de sub sâni; în acest caz cicatricile vor fi în jurul areolelor și inferior de acestea până în șanțul de sub sâni, având aspectul de acadea
  • sub o forma care va produce după operație o cicatrice în jurul areolelor și sub acestea, în forma literei „T inversat”, pana la șanțul de sub sâni și în șanțul de sub sâni

CÂND ESTE RECOMANDATĂ REDUCȚIA MAMARĂ ȘI ÎN CE CONDIȚII?

O reducție mamară este recomandată pacientelor care își doresc să scape de toate neplăcerile cauzate de un volum prea mare al sânilor:

Aceste neajunsuri sunt de multe ori însoțite de scăderea încrederii de sine.

Pentru a fi considerată pregătită pentru intervenția de reducție mamară, este recomandat ca pacienta să îndeplinească următoarele condiții:

Vârsta NU constituie un criteriu eliminatoriu pentru această intervenție.

CUM TREBUIE SĂ TE PREGĂTEȘTI ÎNAINTE DE O REDUCȚIE MAMARĂ?

Condițiile ideale pentru realizarea operației includ în primul rând o stare bună de sănătate. Recuperarea trebuie să fie planificată din timp, deoarece după operație, pacienta nu va putea conduce și nu va putea desfășura anumite activități casnice.

 

După operație, sânii sunt susținuți de o bustieră care trebuie purtată timp de 6 săptămâni. De regulă, pacienta va avea două tuburi de dren după intervenție, pentru a drena sânge și fluide; acestea vor fi îndepărtate în primele zile. Durerea resimțită în zona intervenției este normală în primele zile. Vânătăile și aspectul umflat pot rămâne timp de câteva săptămâni după operație. Se recomandă reducerea efortului sau evitarea ridicării de greutăți.

 

Operația de reducție aduce odată cu îmbunătățirea aspectului estetic și o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. Postura și durerile de spate se vor ameliora, iar imaginea de sine va fi mult mai bună. De regulă, activitățile uzuale vor putea fi reluate fără dificultate la câteva zile după intervenție.

 

CÂTEVA CUVINTE DESPRE MINE

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit. Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.

 

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastica, estetica si reconstructiva

contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.