reductia mamara

Reductia mamara – beneficii

Reductia mamara poate fi raspunsul la o serie de probleme. Uneori un volum prea mare al sânilor (macromastia) scade mult calitatea vieții pacientelor afectate. Deși operația de augmentare mamară se numără printre cele mai frecvent solicitate intervenții estetice, un volum prea mare al sânilor este și el problematic.

Din fericire toate aceste neajunsuri pot fi corectate prin intervenția chirurgicală de reductie mamara sau mamoplastie de reductie. Aceasta se face conform unui plan detaliat adaptat fiecărei paciente. Planul tine cont de particularitățile anatomice, dar și de dorințele pacientelor.

Intervenția presupune îndepărtarea surplusului de țesut mamar și grăsime și remodelarea sânilor. Acestia vor capătă o formă naturală și o poziție normală pe peretele toracic. De asemenea areolele (zonele pigmentate ale sânilor) vor capătă o poziție normală pe sâni.

Când este reductia mamara o opțiune de luat în considerare?

back-pain-s4

Există numeroase invonveniente identificate la pacientele care solicită acesta operație:

  • durerile de spate și de umeri

  • dificultatea de mobilizare dată de greutatea suplimentară, imposibilitatea practicării unor sporturi preferate

  • postura anormală a toracelui și chiar respirația cu dificultate

  • dificultatea realizării unei igiene corporale adecvate, prezența iritațiilor și infecțiilor în șanțurile submamare

  • aspectul disproporționat al corpului, imposibilitatea de a purta hainele preferate

  • disconfortul phiho-emoțional.

Care sunt efectele dupa reducția mamara?

br-red-12-21-si

După intervenție, pacientele se pot bucura din nou de libertatea de mișcare. Pot avea un stil de viață activ și pot practica sporturile preferate. Aspectul sânilor devine plăcut, întinerit, ca și aspectul general al siluetei corporale. În plus, pacientele pot purta hainele pe care și le doresc.

Urmarea imediată a acestor efecte este creștere încrederii în sine a pacientelor, care dezvoltă sentimente profunde de valoare de sine, de libertate. Sunt mai energice și mai motivate să își atingă scopurile. Relaționează mai ușor și sunt mai relaxate .

Disconfortul dat de greutatea excesivă a sânilor dispare. Igiena locală devine mult mai ușor de realizat.

Unele studii evidențiază faptul că în țesuturile îndepărtate în timpul intervenției de reducție mamară sunt uneori identificate celule maligne.

Toate aceste beneficii fac că intervenția de reducție mamară să se numere printre cele cu cele mai ridicate rate de satisfacție post-operatorie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *