WhatsApp/SMS/Tel. +40726527510

Recuperarea după abdominoplastie

Abdominoplastia, intervenția chirurgicală estetică de remodelare a peretelui abdominal, este o intervenție complexă și nu este lipsită de riscuri. Perioada de după intervenție trebuie atent planificată pentru a minimiza aceste riscuri și petru a avea o recuperare cât mai rapidă și de bună calitate.
Beneficiul de a avea un abdomen plat, ferm și o postura mai bună a trunchiului motivează mulți pacienți să solicite această intervenție, desi necesită anumite eforturi din partea lor. Absența de la locul de muncă va fi de cel puțin 2 săptămâni iar recuperarea completă poate dura până câteva luni.
În perioada de după externare vor fi necesare controale periodice. Plagile operatorii vor fi acoperite de pansamente. Schimbarea acestora se va face respectând recomandările primite. Uneori poate fi necesară menținerea unor tuburi de dren pentru o perioada; recipientele lor trebuie golite periodic conform indicațiilor primite. Vor trebui purtate haine speciale compresive câteva săptămâni.
Durerea moderată este firească după o astfel de intervenție chirurgicală. Medicamentele împotriva durerii vor fi folosite conform indicațiilor; în plus mai pot fi prescrise alte medicamente cum ar fi antibioticele sau anticoagulantele.
După abdominoplastie poziția trunchiului va trebui să fie menținută flectată. Mersul se va face cu trunchiul flectat în primele săptămâni. Chiar dacă mobilizarea se va face cu greutate, aceasta este obligatorie întrucât previne complicațiile cauzate de apariția cheagurilor în vasele de sânge, cunoscute sub numele de complicații tromboembolice. Anumite sporturi pot fi reluate progresiv după 3 săptămâni de la operație, însă cu maximă prudență. În primele 6 săptămâni după operație sunt interzise mișcările care duc la creșterea tensiunii la nivelul cusăturii din partea inferioară a abdomenului și astfel la creșterea riscului de deschidere a inciziei operatorii.
Este recomandabil ca totul să fie pregătit cât mai în detaliu pentru întoarcerea acasă. Este bine ca lista lucrurilor de făcut să fie golită dinaintea intervenției astfel încât tot ceea ce va rămâne de făcut pentru pacient va fi să se concentreze pe propria recuperare. Va fi necesar ajutorul unei persoane pentru transportul acasă, pentru revenirea la controale sau alte activități curente pe care pacientul nu le poate face după operație.

Leave a reply

makeup