WhatsApp/SMS/Tel. +40726527510

Reconstrucția de sân

Cine poate beneficia de intervenții de reconstrucție a sânilor?

Reconstrucția sânului poate fi necesară pentru pacientele cu cancer de sân pentru care a fost necesară îndepărtarea unei mari părți din sân sau a sânului în totalitate, precum și în cazul unor malformații congenitale, în care unul sau ambii sâni sunt absenți sau foarte puțin dezvoltați.

Cancerul de sân este o afecțiune gravă și implică o serie de medici cu specialități diferite: oncolog, chirurg cu specialitatea de chirurgie oncologica, radioterapeut, anatomopatolog, chirurg plastician. 

Principalul obiectiv este îndepărtarea completă a celulelor tumorale și asigurarea supraviețuirii. Un obiectiv secundar dar cu importantă deosebită în echilibrul pshiho-emoțional este obținerea unui aspect natural al sânului operat.

Ce tipuri de operații sunt disponibile pentru reconstrucția de sân ?

Pentru reconstrucția sânilor sunt disponibile o multitudine de tehnici chirurgicale. 

Alegerea tipului de operație reconstructivă se face în funcție de tipul mastectomiei, de tratamentul pe care pacienta îl are de urmat pentru cancerul care a fost îndepărtat și de constituția fizică a pacientei.

În cazul în care nu a fost necesară îndepărtarea întregii glande mamare, se pot face intervenții de remodelare mamară sau repoziționarea țesutului mamar neindepartat. În cazul în care trebuie îndepărtată glanda mamară în întregime va fi necesară o intervenție chirurgicală de reconstrucție a acesteia. 

Reconstrucția șanului poate fi făcută în acceași operație cu mastectomia sau ulterior că o operație separată.

Reconstrucția după mastectomie poate fi făcută cu expandere și implanturi tisulare sau cu lambouri, care sunt țesuturi recoltate din alte părți ale corpului. 

Se poate face reconstrucție cu implanturi dacă la nivelul toracelui sunt suficiente țesuturi de calitate care să acopere și susține implanturile. Împreună cu acestea pot fi folosite și matrici dermice acelulare (ADM) care ajută la o bună poziționare a implantului. 

În anumite situații, reconstrucția poate fi amânată și se pot folosi expanderele tisulare, care sunt niște dipozitive ce se plasează sub țesuturi și se umplu progresiv. 

Reconstrucția cu lambouri se mai numește reconstrucție autologa. Aceste lambouri folosite în reconstrucția de sân pot fi recoltate de la nivelul peretelui abdominal, feșei, coapselor, spatelui. Acest tip de reconstrucție are următoarele avantaje: naturalețea sânului reconstruit; reconstrucția implică o singură operație, nu două că în cazul expanderului care va fi înlocuit cu implantul final în alt timp operator. Dezavantaje ar fi perioada mai mare de recuperare precum și faptul că dificultatea intervențiilor este mult mai mare. 

Câteva cuvinte despre mine

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit.

Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!​

  Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conformpoliticii de confidentialitate.

  Părerile aparțin întru totul clienților noștri, iar tratamentele, precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz în parte.

  Clinicile cu care colaborez

  Medicover Victoria

  Strada Grigore Alexandrescu 16-20, București 010626

  Royal Hospital

  Splaiul Unirii 313A, București 030138

  Spitalul Medicover

  Strada Pechea 8, București 013982

  Clinica Pogany

  Strada Mugur Mugurel Nr. 4, București 031227

  makeup