

Mărirea sau augmentarea feselor – ce este şi când poate fi făcută
Uneori pentru obținerea unui un contur corporal atractiv poate fi necesară mărirea feselor. Fesele care au o formă mai plata sau pătrățoasă pot fi câteva din motivele discomfortului pe care îl au persoanele care solicită această intervenție, dorindu-și un aspect mai plin, mai rotund și mai proeminent al feselor. Intervenția de mărire sau augmentare a feselor duce la îmbunătățirea volumului, conturului și a formei feselor dar, în același timp și a siluetei corporale.
Cine poate beneficia de intervenția de mărire a feselor?
Augmentarea fesieră este recomandată persoanelor cu o stare bună de sănătate, așteptări realiste, care sunt nefumătoare, au un stil de viață sănătos și își doresc îmbunătățirea aspectului feselor și siluetei corporale. Deseori solicită această inervenție persoanele care sunt deranjate de forma, volumul sau conturul feselor, considerând că fesele lor sunt prea mici sau asimetrice
În ce constă operația de augmentare fesieră?
Operația de mărire a feselor se face cu anestezie generală. Înaintea operației sunt importante înregistrarea întregul istoric medical al pacientului. Un amănunt important este dacă pacientul fumează sau de când s-a oprit. Urmează o evaluare generală și o examinare locală pentru stabilirea planului operator.
Mărirea sau augmentarea feselor se poate face cu ajutorul implanturilor sau prin lipofilling, adică injectarea propriei grăsimi obținută prin lipoaspirație. Cele două tehnici pot fi folosite uneori împreună în cadrul aceleiași intrventii chirurgicale estetice.
De multe ori persoanele interesate de mărirea feselor au și un surplus de grăsime în zone nedorite cum ar fi la nivelul șoldurilor, coapselor sau peretelui abdominal.
Dacă nu se poate recolta o cantitate suficientă de grăsime sau este necesară o anumită proiecție pe care lipofillingul nu o poate produce, atunci sunt recomandate implanturile fesiere. Acestea se plasează profund. Inciziile vor fi situate într-o zona puțîn vizibilă, ascunsă de costumul de baie, în partea superioară a spațiului dintre fese.
Care sunt riscurile augmentarii fesiere?
Riscurile augmentarii fesiere trebuie cunoscute și acceptate înaintea intervenției. O alegere potrivită a pacienților, a tehnicii operatorii dar și o bună îngrijire în perioada îndelungată de recuperare mimimizeaza aceste riscuri.
Complicațiile posibile după intervenția de mărire a feselor sunt: formarea unor colecții lichidiene (hematoame, seroame), infecția, vindecare întârziată a plăgilor, cicatrizare anormală, modificarea culorii pielii, pierderea sau scăderea sensibilității, pierderea unor zone de piele sau grăsime, aspectul umflat (edem) prelungit, dureri persistente, apariția în timp a aspectului lăsat al țesuturilor, asimetria, complicațiile anesteziei, tromboză venoaza profundă, complicații cardiace și pulmonare, posibilitatea de a fi nevie de alte operații corectoare.
Câteva cuvinte despre mine

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!
Clinicile cu care colaborez
Medicover Victoria
Strada Grigore Alexandrescu 16-20, București 010626
Royal Hospital
Splaiul Unirii 313A, București 030138
Spitalul Medicover
Strada Pechea 8, București 013982