lipoaspiratia
lipoaspiratia

LIPOASPIRAȚIA. CUM SCAPI DE GRĂSIMEA „ÎNCĂPĂȚÂNATĂ”

Lipoaspirația este o intervenție care se face frecvent în România. Operația este recomandată celor care, după ce au ținut dietă și după ce au mers la sală, nu mai dau jos nici măcar un kilogram și au depozite nedorite de grăsime. Dacă greutatea ta rămâne constantă pentru câteva luni, poți apela la medicul specialist pentru a discuta exact despre intervenția chirurgicală.

CINE POATE FACE LIPOASPIRAȚIE?

  • Are peste 18 ani;

  • Înțelege foarte clar care sunt pașii de urmat și are așteptări realiste;

  • Are o stare generală bună, nu are probleme de sănătate;

  • Are depozite localizare de grăsime, cum ar fi pe abdomen, șolduri, coapse, fese, trunchi posterior și lateralbrațe, gambe, față, sub bărbie sau pe piept la bărbați.

„Recomand această intervenție pacienților care au o greutate stabilă. De exemplu, celor care au slăbit după ce au ținut un anumit regim alimentar și au făcut mișcare și reușesc să-și mențină numărul de kilograme constant” – Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastică

Lipoaspirația este operația care te ajută să scapi de grăsimea inestetică din locurile de unde nici măcar persoanele cu o constituție atletică, în multe cazuri, nu reușesc să scape de ea.

Un exemplu: trunchiul posterior, acolo unde apar acei colăcei, acele pliuri, care nu dispar nici după luni de zile de mișcare intensă, nici după un regim alimentar strict.

fata

CE PRESUPUNE INTERVENȚIA DE LIPOASPIRAȚIE?

Lipoaspirația presupune infiltrarea unei substanțe speciale care limitează sângerarea și, ulterior, extragerea grăsimii în exces cu ajutorul unor instrumente speciale, numite canule.

Lipoaspirația se face fie cu anestezie generală, fie cu anestezie locală. Rezultatele sunt la fel de bune în ambele variante. Medicul poate decide care dintre aceste variante este potrivită pacientului său.

CE ESTE LIPOFILLINGUL?

Lipofillingul este o metodă utilă de folosire a celulelor adipoase recoltate prin liposucție pentru a mări volumul unor zone corporale, cum ar fi fața, sânii sau fesele. Recoltarea celulelor adipoase se face astfel încât viabilitatea celulelor să fie cât mai puțin afectată. Procentul de supravieturire a celulelor adipoase transferate variază. În timp poate fi necesară repetarea procedurii.

POȚI SCĂPA DE GRĂSIME ȘI PIELE ÎN EXCES ÎN ACELAȘI TIMP

Foarte mulți dintre pacienții care fac lipoaspirație rămân și cu un exces inestetic de piele. Unii au pielea suficient de elastică încât să se poată reașeza pe noul relief, alții au nevoie și de îndepărtarea surplusului de piele.

Lipoaspirația și îndepărtarea surprusului de piele, cum ar fi abdominoplastia, se pot face în cadrul aceeași operații.

„Lipoaspirația și îndepărtarea surplusului de piele, cum ar fi abdominoplastia, liftingul de brațe, coapse sau fese, se pot face în cadrul aceleiași operații. Examinarea dinaintea intervenției ne orientează dacă este necesară asocierea celor două interventii sau dacă doar lipoaspiratia este suficientă” – Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastică.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE MINE

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit.

 

Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.

 
Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastică
 
contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.