liftingul de fese
liftingul de fese

LIFTINGUL DE FESE - INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ CARE REDĂ FESELOR UN ASPECT ÎNTINERIT

Înaintarea în vârstă sau variațiile masive în greutate pot produce un aspect inestetic la nivelul feselor dat de excesul lăsat de piele și grăsime. Odată apărut acest aspect, el nu poate fi îmbunănățit nici cu exerciții fizice și nici prin scădere în greutate. Liftingul de fese sau ridicarea feselor este operația care înlătură aceste inconveniente prezente, realizând o remodelare estetică a feselor, readucându-le într-o poziție normală superioară, după îndepărtarea excesului de țesuturi care poate fi prezent la nivelul feselor, soldurilor, coapelor și trunchiului posterior.

DE CE ESTE SOLICITATĂ OPERAȚIA DE LIFTING DE FESE?

Aspectul inestetic al feselor și chiar dificultatea în efectuarea unor activități normale pot cauza un mare disconfort fizic și psihic. Printr-o intervenție chirurgicală de lifting de fese se înlătură cauza acestor probleme și se redă feselor un aspect întinerit.

CINE POATE BENEFICIA DE INTERVENȚIA DE LIFTING FESIER?

Pot beneficia de această operație persoanele care:

  • prezintă exces de piele și grăsime la nivelul feselor, având aspect lăsat
  • au o stare bună de sănătate
  • au o greutatea stabilă
  • au așteptări realiste
  • nu fumează sau au renunțat la fumat de cel puțin 8 săptămâni
  • sunt hotărâte să urmeze un stil de viață sănătos. 

ÎN CE CONSTĂ OPERAȚIA DE LIFTING DE FESE?

Liftingul fesier se face cu anestezie generală. Înaintea operației sunt importante înregistrarea întregul istoric medical al pacientului. Un amănunt important este dacă pacientul fumează sau de când s-a oprit. Urmează o evaluare generală și o examinare locală pentru stabilirea planului operator. Se urmărește plasarea inciziilor într-o zona mai puțin vizibilă, ascunsă de costumul de baie. Marcajul preoperator delimitează zona de țesuturi care va fi îndepărtată. Îndepărtarea surplusului de țesuturi produce un efect benefic de netezire a pielii și prin repoziționare superioară a țesuturilor.
Uneori, în acceași operație, surplusul de țesuturi poate fi folosit pentru mărirea feselor și îmbunatatirea conturului corporal. Alteori poate fi necesară o intervenție chirurgicală mai amplă de conturare corporală circumferențială.

CE TREBUIE FĂCUT DUPĂ OPERAȚIE?

Pansamentele vor fi necesare pentru o prerioda de minim o săptămână. După minim 4 zile de la intervenție poate fi făcut duș. Se recomanadă mișcarea dar eforturile mari sunt de evitat în primele 6 săptămâni. Rezultatul final apare după 6-12 luni odată cu încheierea remodelării cicatriceale. Vor fi necesare controale periodice în această perioada pentru ajustarea felulului în care evoluează cicatricile.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE MINE

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit. Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.”

 

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastica, estetica si reconstructiva

contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​



    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.