liftingul de coapse
liftingul de coapse

LIFTINGUL DE COAPSE - INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ CARE REDĂ ASPECTUL ÎNTINERIT COAPSELOR

Înaintarea în vârstă sau variațiile masive în greutate pot produce un aspect inestetic la nivelul coapselor dat de excesul lăsat de piele și grăsime. Odată apărut acest aspect, el nu poate fi imbunanatit nici cu exerciții fizice și nici prin scădere în greutate. Liftingul de coapse este operația care înlătura inconveniente prezente, realizând o remodelare estetică a coapselor.

DE CE ESTE SOLICITATĂ OPERAȚIA DE LIFTING DE COAPSE?

Aspectul inestetic al coapselor și chiar limitarea mișcărilor sau dificultarea menținerii unei ingiene locale normale pot cauza un mare disconfort fizic și psihic. Liftingul de coapse înlătura rapid cauza acestor probleme și redă coapselor un aspect întinerit.

 

CINE POATE BENEFICIA DE INTERVENȚIA DE LIFTING DE COAPSE?

Pot beneficia de această operație persoanele care prezintă exces de piele și grăsime la nivelul copaselor având aspect lăsat, persoanele care au o stare bună de sănătate, greutatea stabilă, așteptări realiste, nu fumează și sunt hotărâte să urmeze un stil de viață sănătos.

ÎN CE CONSTĂ OPERAȚIA DE LIFTING DE COAPSE?

Liftingul de coapse se face cu anestezie generală. Înaintea operației sunt importante înregistrarea întregul istoric medical al pacientului, o evaluare generală și o examinare locală detaliată. Se urmărește plasarea inciziilor într-o zona mai puțîn vizibilă, ascunsă de costumul de baie. Uneori, dacă surplusul de testuri este foarte mare, pot fi necesare și incizii în partea interioară a coapselor. După o examinare locală atentă se face un marcaj preoperator care delimitează zona de țesuturi care va fi îndepărtată. Îndepărtarea surplusului de țesuturi este urmată de tensionarea structurilor profunde și închiderea plăgii operatorii care va produce un efect benefic de netezire a pielii și prin repoziționare superioară a țesuturilor.

Uneori poate fi necesară și îndepărtarea grăsimii coapselor prin intervenția de liposucție. sau o intervenție chirurgicală mai amplă de conturare corporală circumferențială.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ OPERAȚIE?

Pansamentele vor fi necesare pentru o prerioda de minim o săptămână. După minim 4 zile de la intervenție poate fi făcut duș. Se recomanadă mișcarea dar eforturile mari sunt de evitat în primele 6 săptămâni. Rezultatul final apare după 6-12 luni odată cu încheierea remodelării cicatriceale. Vor fi necesare controale periodice în această perioadă pentru ajustarea felulului în care evoluează cicatricile.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE MINE

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit. Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.”

 

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastica, estetica si reconstructiva

contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.