ginecomastia-landscape
ginecomastia

CE ESTE GINECOMASTIA?

Ginecomastia reprezintă dezvoltarea în exces a părții glandulare a sânilor la bărbați. Poate fi prezenta la unul sau la ambii sâni.

Uneori pe lângă țesutului mamar în exces, există și un surplus important de piele. În cazul în care excesul de la nivelul sânilor este format de grăsime şi atunci este vorba de pseudoginecomastie.

Cauzele ginecomastiei pot fi: modificările hormonale, obezitatea, anumite medicamente sau trasmiterea genetică.

CINE POATE BENEFICIA DE TRATAMENTUL CHIRURGICAL AL GINECOMASTIEI?

În primul rând bărbații cu ginecomastie vor fi evaluați atât printr-o examinare medicală, precum și prin diferite investigații pentru a confirma sau exclude alte afecțiuni medicale care pot provoca ginecomastia. Dacă sunt prezente, acele afecțiuni trebuie tratate mai întâi și acel tratament va îmbunătăți și aspectul local al toracelui, ducând la dispariția sau micșorarea ginecomastiei.

 

Tratamentul chirurgical al ginecomastiei este recomandat când aceasta nu poate fi tratată prin alte metode. Bărbații care solicită această intervenție trebuie să fie sănătoși, nefumători, să aibă o greutate normală, stabilă și modificări care nu mai evoluează la nivelul sânilor.

CARE SUNT RISCURILE INTERVENȚIEI CHIRURGICALE DE CORECTARE A GINECOMATIEI?

Intervenția chirurgicală de corectare a ginecomastie prezintă riscuri. Acestea pot fi reduse mult printr-o strategie potrivită a intervenției și o bună îngrijire după operație. Complicații posibile sunt: întârzierea vindecării, cicatrizare anormală, acumularea de lichide, infecția, asimetria sânilor, neregularități ale conturului și formei sânilor, modificarea sensibilității, durerea persistența, posibilitatea de a fi necesare alte intervenții chirurgicale corectoare, complicații date de anestezia primită, formarea de cheaguri în vasele sangvine, complicații cardiace și pulmonare, reacții alergice la produsele folosite.

 

ÎN CE CONSTĂ TRATAMENTUL CHIRURGICAL AL GINECOMASTIEI?

Tratamentul chirurgical al ginecomastiei se face cu anestezie generală.

În cazul în care există doar un surplus de grăsime (pseudoginecomastie) se recomandă lipoaspirația, intevenția prin care acel surplus este aspirat cu ajutorul unor instrumente speciale.

În cazul în care există și un suplus de piele și țesut glandular acestea vor fi îndepărtate chirurgical. În același timp, procedeele chirurgicale de îndepărtare a surplusului de piele vor muta areolele (acele zone cu o pigmentare accentuată) într-o poziție normală.

De multe ori tratamentul chirurgical al ginecomastiei se poate face prin asocierea lipoaspiratiei cu îndepărtarea chirurgicală a excesului de piele și țesut glandular.

Câteva cuvinte despre mine

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit. Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.
 

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastica, estetica si reconstructiva

contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​



    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.