brahioplastia
brahioplastia

BRAHIOPLASTIE SAU LIFTING DE BRAȚE - INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ CARE REDĂ ASPECTUL NORMAL AL BRAȚELOR

Înaintarea în vârstă sau variațiile masive în greutate pot produce un aspect neplăcut la nivelul brațelor. Frecvent se poate constata aspectul inestetic dat de excesul de piele și grăsime care atârnă. Odată apărut acest aspect, el nu poate fi îmbunanatit nici cu exerciții fizice și nici prin scădere în greutate. Operatia de brahioplastie înlătură aceste inconveniente sau alte modificări inestetice prezente, realizând o remodelare estetică a brațelor.

DE CE ESTE SOLICITATĂ OPERAȚIA DE BRAHIOPLASTIE?

Aspectul inestetic al brațelor, limitarea mișcărilor sau dificultarea menținerii unei ingiene locale normale pot fi cauza unui mare disconfort fizic și psihic. Brahioplastia înlătura rapid cauza acestor probleme și redă un aspect întinerit al brațelor. Numarul pacientilor care solicita aceasta operatie este in crestere.

ÎN CE CONSTĂ OPERAȚIA DE BRAHIOPLASTIE?

Brahioplastia se face cu anestezie generală. Înaintea operației sunt importante înregistrarea întregului istoric medical al pacientului, o evaluare generală și o examinare locală detaliată. De regulă incizia se plasează pe față internă a brațelor, într-o zona mai puțin vizibilă. După o examinare locală atentă se face un marcaj preoperator care delimitează zona de țesuturi care va fi îndepărtată. Îndepărtarea surplusului de țesuturi este urmată de tensionarea structurilor profunde și închiderea plăgii operatorii care va produce un efect benefic de netezire a pielii. Uneori poate fi necesară și îndepărtarea grăsimii brațelor prin intervenția de liposucție.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN PERIOADA DE RECUPERARE?

Se recomanada mișcarea dar eforturile mari sunt de evitat în primele 6 săptămâni. După minim 4 zile de la intervenție poate fi făcut duș. Pansamentele vor fi necesare timp de minim o săptămâna. Rezultatul final apare după 6-12 luni odată cu încheierea remodelării cicatriceale. Vor fi necesare controale periodice în această perioada pentru ajustarea felulului în care evoluează cicatricile.

CINE POATE BENEFICIA DE INTERVENȚIA DE BRAHIOPLASTIE?

Pot beneficia de această operație persoanele care prezintă exces de piele și grăsime la nivelul brațelor, care au o stare bună de sănătate, greutatea stabilă, așteptări realiste, nu fumează și sunt hotărâte să urmeze un stil de viață sănătos.

RECOMANDAREA MEA

„Recomand intervenția chirurgicală estetică de brahioplastie sau lifting de brațe persoanelor cu o stare bună de sănătate care prezintă modificări inestetice ale brațelor, frecvent sub forma unui exces de piele și grăsime cu aspect lăsat.”

 

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastica, estetica si reconstructiva

contact

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.