WhatsApp/SMS/Tel. +40726527510
blefaroplastie
blefaroplastie

Blefaroplastia: procedura care îți readuce tinerețea în privire

Operația de blefarosplastie este o intervenție chirurgicală care se realizează la nivelul pleoapelor. Aceasta are ca scop corectarea efectelor trecerii timpului asupra ochilor, cum ar fi lăsarea pielii, a musculaturii, modificare pozitiei grăsimii intraoculare și, uneori, chiar și îndepărtarea micilor depozite de grăsime din regiunea pleoapelor, cunoscute sub numele de xantelasme. Din cauza acestor probleme, ochii unei persoane par obosiți, umflați, aspecte care se reflectă negativ în estetica generală a chipului.

De ce să optezi pentru blefaroplastie?

Cele mai bune rezultate ale operației de blefaroplastie le obțin persoanele care au o stare de sănătate optimă și așteptări realiste. În general, pacienții care caută această intervenție chirurgicală au peste 35-40 de ani. Totuși, dacă o persoană are la nivelul pleoapelor modificări accentuate, corectabile chirurgical, poate recurge la blefaroplastie și mai devreme.

Persoanele care apelează la această procedură doresc o piele mai netedă și un contur al ochiilor mai bine definit. Prin blefaroplastie, privirea se revigorează și de pe chip sunt șterși câțiva ani.

Dincolo de rațiunile estetice care motivează alegerea operației de blefaroplastie, este important de menționat că pielea lăsată din jurul ochilor, nu doar că ne face să arătăm mai bătrâni, ci ne și afectează, în unele cazuri, vederea periferică. Astfel, prin blefaroplastie se corectează și aceste probleme, privirea recăpătându-și agilitatea.

recomandarea mea

„Recomand intervenția chirurgicală estetică de blefaroplastie superioară sau inferioară persoanelor cu o stare bună de sănătate si așteptări realiste, care prezintă modificări inestetice ale pleoapelor cum ar fi un surplus vizibil de piele care capata aspect încrețit, plin de pliuri, aspectul de pungi de grăsime care proeminĂ sub piele, care pot duce la o limitare a câmpului vizuaL; De asemenea, celor care prezintĂ o pleOapĂ inferioarĂ lĂsatĂ cu o zonĂ de trecere neplacutĂ intre pleoapa inferioarĂ si obraz”

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastică

VREAU SĂ MĂ PROGRAMEZ

Tipuri de blefaroplastie

Blefaroplastia pleoapei superioare: pentru acest tip de blefaroplastie, chirurgul estetician realizează o incizie în pliul cutanat natural, la nivelul pleoapei. 

La această formă de blefaroplastie pot apela persoanele care au un exces de piele în zona pleoapelor superioare, cu un aspect de piele pliată peste pleoapele superioare. Dacă o persoană nu își poate vedea linia genelor din cauza pielii în exces, dacă are ochii aparent obosiți, este indicată o asemenea operație. 

Chirurgul va examina pacientul, în ceea ce privește: calitatea, cantitatea și simetria surplusului de piele, simetria și înălțimea cutelor pleoapelor, evaluarea ptozei glandelor lacrimale, a grasimii orbitale, poziția frunții, poziția genelor, simetria orbitală; este recomandată și o evaluare oftalmologica care poate cuprinde examen fund de ochi, acuitate vizuală, măsurarea presiunii intraoculare, un test de lacrimare etc.

Blefaroplastia pleoapei inferioare: prin operația de blefaroplastie la nivelul pleoapei inferioare, se îndepărtează sau repoziționează surplusul de grăsime; dacă exista și un exces de piele, acesta va fi îndepărtat. Uneori este necesara ridicarea pleoapei inferioare și poziționarea mai laterala a unghiului extern al ochiului.  

Operația de blefaroplastie inferioară este indicată, de regulă, persoanelor care au pungi sub ochi, părând îmbătrânite și obosite. Blefaroplastia schimbă total, în mod pozitiv, nivelul de încredere în propria persoană la pacienții cu aceste neajunsuri. 

În vederea realizării operației, chirurgul estetician evaluează detaliat aspectul local. Este recomandată și o evaluare oftalmologica înaintea operației.

Ce ar mai trebui să știi?

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!​

    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conformpoliticii de confidentialitate.

    *Disclaimer: Părerile aparțin întru totul clienților noștri, iar tratamentele, precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz în parte.

    makeup