blefaroplastia

Blefaroplastia: procedura care îți readuce tinerețea în privire

Blefaroplastia este intervenția chirurgicală de intinerire a pleoapelor. Aceasta are ca scop corectarea efectelor trecerii timpului asupra ochilor, cum ar fi lăsarea pielii, a musculaturii, modificarea pozitiei grăsimii intraorbitale și, uneori, chiar și îndepărtarea micilor depozite de grăsime din regiunea pleoapelor (xantelasme). Din cauza acestor probleme, ochii unei persoane par obosiți, umflați, aspecte care se reflectă negativ în estetica generală a chipului.

Blefaroplastia - De ce să optezi pentru aceasta operatie?

blefaroplastie
Cele mai bune rezultate ale operației de blefaroplastie le obțin persoanele care au o stare de sănătate optimă și așteptări realiste. În general, pacienții care caută această intervenție chirurgicală au peste 35-40 de ani.  Persoanele care apelează la această procedură doresc o piele mai netedă și un contur al ochiilor mai bine definit. Prin blefaroplastie, privirea se revigorează și de pe chip sunt șterși câțiva ani. Dincolo de rațiunile estetice care motivează alegerea operației de blefaroplastie, este important de menționat că pielea lăsată din jurul ochilor, nu doar că ne face să arătăm mai bătrâni, ci ne și afectează, în unele cazuri, vederea periferică. Astfel, prin blefaroplastie se corectează și aceste probleme, privirea recăpătându-și agilitatea.

Recomandarea mea

Recomand intervenția chirurgicală estetică de blefaroplastie superioară sau inferioară persoanelor cu o stare bună de sănătate si așteptări realiste, care prezintă modificări inestetice avansate ale pleoapelor cum ar fi un surplus vizibil de piele care capata aspect încrețit, plin de pliuri, aspectul de pungi de grăsime care proemină sub piele, care pot duce la o limitare a câmpului vizual; de asemenea, celor care prezintă o pleoapă inferioară lăsată cu o zonă de trecere neplacută intre pleoapa inferioară si obraz”

 

Dr Dan Ioniță, medic primar chirurgie plastica, estetica si reconstructiva

contact

Tipuri de blefaroplastie

Blefaroplastia pleoapei superioare. La această formă de blefaroplastie pot apela persoanele care au o pozitionare anormala a structurilor anatomice ale pleoapelor. Frecvent se remarca un exces de grasime si piele în zona pleoapelor superioare. Pielea poate capata un aspect de piele pliată. Uneori o persoana nu își poate vedea linia genelor din cauza pielii în exces. Apare astfel aspectul de  ochi obosiți. Inaintea operatiei sunt evaluate calitatea, cantitatea și simetria surplusului de piele, simetria și înălțimea cutelor pleoapelor, ptoza (sau gradul de lasare a) glandelor lacrimale, a grasimii orbitale, poziția frunții, poziția genelor, simetria orbitală. Uneori este recomandată și o evaluare oftalmologică care poate cuprinde examen fund de ochi, evaluarea acuitatii vizuale, măsurarea presiunii intraoculare, un test de lacrimare etc. Pentru acest tip de blefaroplastie, cel mai frecvent se realizează o incizie în pliul cutanat natural al pleoapei superioare. Urmeaza expunerea structurilor anatomice modificate si remodelarea estetica a acestora prin repozitionare optima. Doar daca exista un exces de grasime si piele acesta va fi indepartat.
Blefaroplastia pleoapei inferioare. Operația de blefaroplastie inferioară este indicată persoanelor care au pungi de grasime care proemina sub ochi si dau aspectul îmbătrânit și obosit. Blefaroplastia schimbă total, în mod pozitiv, nivelul de încredere în propria persoană al pacienților cu aceste neajunsuri.  În vederea realizării operației, chirurgul estetician evaluează detaliat aspectul pleopelor, al regiunilor perioculare si al fetei. Pot fi asociate mai multe interventii estetice in cadrul aceleiasi operatii. Prin operația de blefaroplastie la nivelul pleoapei inferioare, se repoziționează sau îndepărtează surplusul de grăsime. Accesul prin partea care nu e vizibila a pleoapei inferioare (transconjuctival) are avantajul de a avea o recuperare de mai buna calitate dupa operatie.  Dacă exista și un exces de piele, acesta va fi îndepărtat. Uneori este necesara ridicarea pleoapei inferioare și poziționarea mai laterala a unghiului extern al ochiului (prin interventii denumite cantopexie sau cantoplastie).

Ce ar mai trebui să știi?

Contactează-ne acum pentru mai multe informații și programări!​



    Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conform politicii de confidentialitate.