WhatsApp/SMS/Tel. +40726527510
marirea-sanilor-landscape
VREAU SĂ MĂ PROGRAMEZ

Mărirea sânilor sau augmentarea mamară

Mărirea sânilor este o intervenție chirurgicală estetică din ce în ce mai căutată de paciente pentru că le îndeplinește dorința de a avea sâni mai mari, mai plini și mai atractivi; odată cu îmbunătățirea volumului și formei sânilor, se obține o siluetă corporală mai frumoasă și tinerească. De asemenea, mărirea sânilor poate avea un impact pozitiv major asupra încrederii de sine.

Ce este augmentarea mamară?

Augmentarea mamară se poate face cu ajutorul implanturilor, prin injectarea propriei grăsimi aspirate sau prin asocierea celor două procedee. Implanturile mamare sunt dispozitive medicale introduse sub sâni, deasupra sau sub mușchii peretelui anterior al toracelui, pentru mărirea și obținerea formei dorite a sânilor. Implanturile sunt alese personalizat pentru fiecare pacientă în parte, în funcție de nevoile și dorințele sale.

marire-sani

Cine poate beneficia de operația de mărirea sânilor?

Orice femeie adultă care nu este mulțumită de forma sau volumul sânilor săi poate beneficia de mărirea sânilor.

Cum se desfășoară procedura de mărire a sânilor?

Implantul mamar se alege personalizat, în funcție de particularitățile și dorințele pacientei.

Examenul inițial va stabili posibilele dimensiuni potrivite ale implantului, din care pacienta poate alege. De asemenea, în cadrul consultației, se va alege planul potrivit pentru plasarea implantului, în funcție de caracteristicile țesuturilor.

Operația de mărire a sânilor se face cu anestezie generală. Incizia se situează în șanțul de sub sâni, astfel încât cicatricea să rămână într-o zona puțin vizibilă. În planul ales pentru plasarea implantului se separă tesuturile, construindu-se doua „buzunare” cu dimensiuni potrivite implanturilor. Urmează plasarea implanturilor. După verificarea pozitionarii corecte a acestora, inciziile vor fi închise și acoperite cu un pansament.

Câteva cuvinte despre mine

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit.

Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.

VREAU SĂ MĂ PROGRAMEZ

Ce se întâmplă după operație?

După operație, veți purta o bustieră elastică specială timp de 6 săptămâni. Înainte de externare veți primi recomandări privind îngrijirea plăgilor și o rețetă cu tratament medicamentos. Durerea va scădea în intensitate în prima săptămână. De regulă, activitatea poate fi reluată după o săptămână iar exercițiile fizice după 4 săptămâni. 

Aproximativ 20% din femeile care au implanturi mamare necesită intervenții chirurgicale corectoare în primii 10 ani de la operație. Implanturile mamare nu sunt considerate dispozitive medicale care să fie păstrate toată durata vieții. Este necesară o urmărire periodică prin examinare clinică și eventuale investigații suplimentare (ecografie, RMN) pentru a verifica integritatea acestora.

Clinicile cu care colaborez

Medicover Victoria

Strada Grigore Alexandrescu 16-20, București 010626

Royal Hospital

Splaiul Unirii 313A, București 030138

Spitalul Medicover

Strada Pechea 8, București 013982

Clinica Pogany

Strada Mugur Mugurel Nr. 4, București 031227

makeup