WhatsApp/SMS/Tel. +40726527510
abdominoplastie

Abdominoplastie – ce este şi când poate fi făcută?

Abdominoplastia este o procedură cosmetică chirurgicală prin care se înlătură excesul de piele şi grasime din zona mediană şi inferioară a abdomenului, cu sau fără tensionarea peretelui muscular, cu scopul de a crea un profil abdominal ferm şi suplu. Avansările din domeniul medical au permis ca abdominoplastia să poată restabili o siluetă normală, cu minime efecte adverse pentru sănătate.

Cum se face o abdominoplastie?

Operaţia de abdominoplastie se face sub anestezie generală. Pacienţii vor avea nevoie de un consult pentru a le fi evaluată complet starea de sănătate, pentru a se estima riscurile intervenției și, astfel, plănui intervenția detaliat, în condiții de siguranță.

Odată ce pacientul este anesteziat, se face o incizie în partea inferioară a abdomenului, deasupra zonei pubiene. În cazul abdominoplastiei complete, incizia se va prelungi dintr-o parte în cealaltă a oaselor şoldului. Urmează paşii de ridicare a pielii abdominale până în partea superioară, spre coaste, cu o incizie separată pentru a elibera buricul. Principiul este simplu, pielea se va întinde peste abdomen, eliminând excesul. Inciziile vor fi apoi închise şi pansate, iar pacientul este pregătit pentru recuperare. Pacienții vor primi toate indicaţiile necesare pentru o vindecare corectă. 

Pro și contra operației de abdominoplastie

Decizia de a urma tratamentul chirurgical este ghidată de argumente pro şi contra intervenţiei. În urma unei informări corecte, chirurgii esteticieni evaluează dacă abdominoplastia aduce beneficii fizice şi psihice pacientului. Utilizată în paralel şi cu alte proceduri, operaţia poate avea și alte efecte pozitive asupra corpului precum dispariţia unor leziunilor cutanate. De asemenea, înlăturarea surplusului de piele elimină şi riscul de apariţie a iritaţiilor şi infecţiilor cutanate cauzate de o igiena inadecvata

Pe de altă parte, abdominoplastia va lăsa o cicatrice permanentă în zona inferior-abdominală, şi poate crea probleme deosebite odata cu luarea în greutate sau o nouă sarcină. Ca orice intervenţie chirurgicală majoră, această intervenţie prezintă riscuri post-operatorii precum infecţii, sângerare, aparitia unor colectii lichidiene, vindecare intarziata, necroza tegumentara, complicatii tromboembolice date de formarea de cheaguri în vasele sangvine.

Cine este candidatul intervenției de abdominoplastie?

Abdominoplastia poate fi recomandată oricărui pacient cu o stare generală bună, care își dorește un aspect mai plăcut al abdomenului, mai plat și ferm, tensionarea stratului muscular și indepartarea excesului de piele și grăsime rămasă după o scădere în greutate sau după multiple sarcini. Candidaţii trebuie să nu planuiască în viitor să mai varieze mult în greutate sau să rămână însărcinate. 

Intervenţia nu este indicată pacienţilor cu anumite boli cronice, probleme circulatorii sau cu riscuri mari cardiovasculare. De asemenea, intervenţii majore vechi precum transplantul de rinichi, prezintă un risc mare de complicaţii în zona abdominală.

În pregătirea pentru abdominoplastie, medicul specialist poate recomanda scăderea în greutate pentru a elimina o parte din stratul adipos din jurul organelor, dar şi oprirea fumatului cu 8 săptămâni înaintea intervenţiei. 

De asemenea, se face si o informare completă a pacientului şi a aparţinătorilor în privinţa stilului de viaţă de urmat post-operator şi a tuturor aspectelor intervenţiei, croite într-un plan de tratament personalizat.

Cum se desfășoară recuperarea post-operatorie?

În prima parte a recuperării, durerea şi inflamaţia vor fi prezente. Odihna la pat este necesară pentru vindecarea corectă a operaţiei, dar veţi primi indicaţii în privinţa mișcărilor permise şi necesare pentru a preveni formarea de cheaguri de sânge. O perioadă după externare, veţi avea dificultăţi cu ridicarea greutăţilor, aplecarea sau statul în picioare, deci ar fi ideal să aveţi un aparţinător în preajmă pentru ajutor cu o parte din activităţile zilnice.

În privinţa tramamentului de urmat acasă. Stilul de viaţă influenţează puternic recuperarea post-operatorie deci este indicat să opriţi fumatul şi consumul de alcool pentru o perioadă de 3 luni după intervenţie.

În cazul abdominoplastiei, recuperarea este însoțită de durere şi dificultate în efectuarea activitatilor în primele zile după intervenţie, dar şi un risc crescut de apariţie a cheagurilor de sânge, similar oricărei operaţii majore.

Câteva cuvinte despre mine

Am ales să devin chirurg plastician după ce am văzut cum acestă specialitate poate îmbunătăți calitatea vieții unor oameni, prin „ștergerea” unor dezavantaje mari din diferite regiuni ale întregului corp, reconstruind parți absente, redând un aspect și o funcție cât mai apropiate de normal sau oferind un anumit aspect estetic dorit.

Am avut oportunitatea să învăț de la specialiști renumiți în cadrul stagiilor de specialitate din țară și din străinătate. Particip frecvent la evenimente științifice și urmăresc cele mai noi și mai apreciate articolele științifice de specialitate, pentru a le oferi pacienților mei tratamentele cele mai eficiente și sigure.

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!​

  Sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate conformpoliticii de confidentialitate.

  Părerile aparțin întru totul clienților noștri, iar tratamentele, precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz în parte.

  Clinicile cu care colaborez

  Medicover Victoria

  Strada Grigore Alexandrescu 16-20, București 010626

  Royal Hospital

  Splaiul Unirii 313A, București 030138

  Spitalul Medicover

  Strada Pechea 8, București 013982

  Clinica Pogany

  Strada Mugur Mugurel Nr. 4, București 031227

  makeup